DROžDí A SLUPKY Z BRAMBOR ZAJISTí BOHATOU úRODU ZELENINY I OSLNIVOU ZáPLAVU KVěTů

Jak docílit krásných květů, bohaté úrody ovoce a zeleniny? Nejen každodenní péče, ale také správná výživa. Tu lze dodat prostřednictvím obyčejného droždí a bramborových slupek. Jak na to?

Hnojivo z droždí na pokojové rostliny

Potřebujete 1 kostku droždí (42 g) a 1 l vody. Droždí rozdrobte do teplé vody, promíchejte a nechte vychladnout. Přidávejte k zálivce pokojových rostlin v poměru 1 díl hnojiva na 4 díly odstáté vody. Stačí použít jednou za týden až dva.

Efektivní hnojivo na muškáty

1 kostku droždí rozdrobte v 1 litru studené vody, nechte stát 24 až 48 hodin. Občas promíchejte. Před použitím je třeba zředit v poměru 1 díl hnojiva na 3 díly vody. Takto připravené hnojivo používejte na muškáty a ostatní balkonové rostliny zhruba 1x týdně.

Domácí hnojivo na okurky a rajčata

Do 2,5 l vlažné vody nasypte 7 g droždí a 7 lžiček cukru. Vše pořádně promíchejte, nechte odstát cca 8 hodin, nejlépe přes noc. Poté dobře promíchejte. Následně zřeďte v poměru 1:1 a zalévejte rajčata a okurky. Část hnojiva dejte do lahve s postřikovačem a aplikujte také na listy coby ochranu před chorobami.

Hnojivo z bramborových slupek na rostliny

Silnější slupky ze 2 až 3 brambor zalijte 500 ml vody a pomalu přiveďte k varu. Poté sejměte, nechte cca 15 minut vyluhovat. Pak sceďte a nechte vychladnout. Kvetoucím rostlinám dopřejte bramborové hnojení 2 až 3x měsíčně. Do každého květináče stačí 1 až 2 lžíce hnojiva.

Foto: Pixabay

Hnojivo ze slupek z brambor na ovoce

Slupky z 8 až 10 brambor zalijte 2 l studené vody. Nechte odstát po dobu 24 až 36 hodin. Poté sceďte. Tímto bramborovým hnojivem zalévejte drobné ovoce ke kořenům 1x týdně.

Kopřivová jícha coby účinné přírodní hnojivo

Kopřivy nasekejte na menší kusy, se kterými půjde dobře manipulovat. Nasypejte je do nádoby a zalijte studenou vodou. Občas promíchejte a nechte v nádobě kvasit na slunci 14 dnů. Na konci procesu už nebude kvasit. Tím poznáte, že je hnojivo vhodné k použití. Před použitím je třeba nálev zředit čistou vodou, a to v poměru 1:10.

Zdroj: ireceptar.cz, living.iprima.cz

Náhledové foto: Pixabay

The post Droždí a slupky z brambor zajistí bohatou úrodu zeleniny i oslnivou záplavu květů first appeared on Naše zahrada.

2024-05-05T11:39:04Z dg43tfdfdgfd