DýňOVá POLéVKA MůžE POKAžDé CHUTNAT TROCHU JINAK. ZKUSTE ZáZVOR, čOčKU, CHILLI NEBO KOKOSOVé MLéKO

Způsobů, jak ji ochutit a připravit ji každý den v měsíci jinak, existuje požehnaně. Použít můžete bylinky a koření, přidat během vaření další suroviny nebo polévku dochutit až na talíři těsně před podáváním.

Koření a bylinky dýňové polévce suší

Český kmín nebo římský kmín přidaný do základu polévky k cibulce krémovou polévu krásně rozvoní. Muškátový oříšek dodá dýni chuťovou hloubku, která se skvěle snoubí s její krémovostí. Zázvor, ať už čerstvý nebo sušený zařídí, že polévka bude mít pikantní chuť, kterou oceníte zejména v chladném počasí.

Kari koření, případně koření garam masala dodá pokrmu indický švih. Kajenský pepř nebo chilli papričky jemnou krémovou polévku příjemně rozčísnou

Šalvěj a dýně jsou klasická kombinace. Přidejte čerstvou nebo sušenou šalvěj během vaření pro jemné, ale aromatické obohacení.

Suroviny do dýňové polévky

Když do polévky přidáte během vaření nakrájená jablka, zvýrazníte tím přirozenou sladkost dýně. Podobný efekt má přidání mrkve. Ta zesílí sladkost polévky a dodá jí krásnou barvu. Cibule a česnek patří do základu skoro každé polévky, ani dýňová není výjimkou.

Místo smetany můžete do krémové dýňové polévky použít kokosové mléko. Polévka získá exotický nádech, zvlášť když přidáte kapku limetkové nebo citronové šťávy. 

Ozdoba na talíři

Polévku můžete servírovat se lžící zakysané smetany, pokapanou olivovým či dýňovým olejem a posypat praženými dýňovými semínky.

  • Semínka polévce dodají křupavost a skvěle vypadají! Ořechy všeho druhu také dodají polévce zajímavou strukturu i chuť. 
  • Kapka dýňového oleje ničemu neuškodí, naopak! Dýňový olej může být také skvělým doplňkem, který zvýrazní chuť dýně.

Zdroj: časopis Apetit

2024-05-08T08:14:51Z dg43tfdfdgfd