JEDNODUCHý TRIK PRO ZJEMNěNí OCHLUPENí, KTERý POMůžE I PROTI ZARůSTáNí CHLOUPKů: PASTA Z RAJčAT A SODY

Trik pro zjemnění ochlupení, který pomůže i proti zarůstání chloupků: Pasta z rajčat a sody. Téměř každá žena se pravidelně zbavuje chloupků na různých částech těla. A mnoho z nich u toho trpí, protože epilace je velice bolestivý zákrok.

Pro epilaci všech částí těla není nutné chodit do kosmetických salonů. Mezi nejznámější techniky k odstranění chloupků patří břitva a vosk. Jenže to bohužel může být bolestivé nebo způsobovat nevzhledné zarostlé chloupky. Ovšem s jedlou sodou můžete mít hladkou pokožku také, a to především proto, že díky ní zabráníte opětovnému růstu chloupků. Tato metoda totiž funguje podobně jako peeling.

Tato metoda je velice účinná

Ať už jde o depilaci voskem, nanášení depilačního krému nebo holení, mnoho žen to považuje za nepříjemnou součást běžné rutiny. Může se totiž stát, že se začnou objevovat zarostlé chloupky nebo popáleniny. A právě s pomocí jedlé sody se s těmito problémy ani nesetkáte. Jedlá soda totiž odstraňuje chloupky i s kořínky, a navíc je velice levná, takže ušetříte.

Foto: Pixabay

Jak používat jedlou sodu

Pokud chcete odstranit nechtěné chloupky na těle a zároveň zabránit jejich růstu, budete potřebovat pouze 5 lžic jedlé sody a 5 rajčat. Rajčata z toho důvodu, že poskytují vaší pokožce hydrataci tím, že jí dodávají živiny, aby byla jemnější. Rajčata si nakrájejte a smíchejte je s jedlou sodou. Měla by vám vzniknout krémová pasta. Tu poté aplikujte na vyčištěnou pokožku a nechte ji působit 10 minut.

Chcete-li, aby chloupky přestaly úplně růst, opakujte tuto proceduru přibližně třikrát týdně. Hlavně nezapomeňte svoji pokožku hydratovat po každé proceduře. Použít k tomu můžete například mandlový nebo kokosový olej – pořádně ho do pokožky vmasírujte.

Další tipy pro epilaci

  • Jedlá soda a káva – Stejně účinná jako depilační vosk je směs kávové sedliny, vody a jedlé sody. Jediné, co budete muset udělat, je smíchat všechny přísady ve stejném množství a nechat je na pokožce působit přibližně 10 minut. Vše pak opláchněte raději vlažnou vodou, příliš studená ani horká není moc dobrá.
  • Jedlá soda a voda – Pokud se chcete rozloučit s bolestivým odstraňováním chloupků pinzetou nebo voskem, není nic jednoduššího, než smíchat jedlou sodu a vodu a nechat tuto směs hodinu působit. Pokud ucítíte nějaké brnění, ihned směs opláchněte a rozhodně ji nenanášejte na obličej, protože tam je pokožka mnohem citlivější.
 

Zdroj: https://www.aazdravi.cz/chloupky-na-obliceji-lze-odstranit-i-prirodnimi-metodami-vyrobte-si-jednoduchou-pastu/, https://www.tulsikramek.cz/blog/inhibitor-nadmerne-ochlupeni/

Náhledové foto: Pixabay

The post Jednoduchý trik pro zjemnění ochlupení, který pomůže i proti zarůstání chloupků: Pasta z rajčat a sody first appeared on Naše zahrada.

2024-04-23T23:08:33Z dg43tfdfdgfd