KRáTKá SAKA JSOU HITEM ROKU 2024: SPRáVNě STřIHNOUT MůžETE I KOUSEK ZE SEKáčE

Opět se jimi doslova hemžil pražský Fashion Week. Krátká saka jsou tak jasným tipem, co si do šatníku právě pořídit, pokud ještě žádné nemáte.

Střihově propracovaná nebo jednoduše ustřižená do potřebné délky. Saka sahající k pasu i výše už nejsou žádnou novinkou. Jejich obliba ale neklesá, spíš naopak. A objevují se další a další způsoby, jak je získat a také nosit. Vedle toho jsou také jedním z nejoblíbenějších kousků oděvu, který je nakolněn tzv. upcyklaci.

Brčálově zelená jako trend jara 2024: Taylor Swift ji kombinuje s hnědou, skvěle vypadá i s pastelovými odstíny

Inspirace u odborníků

Udržitelnost a styl už rozhodně nejdou proti sobě. Naopak, trendy upcyklace, tedy zpracování již použitých módních kousků k tvorbě nových, zažívají opravdový boom. Své o tom ví třeba zakladatelka značky On the Boat Jana Horejšová, která si z upcyklovaných kousků doslova vytvořila svůj osobitý rukopis. A nejen české celebrity její styl milují. "Chodím po vintage obchodech či sekáčích a vidím tam ty poklady. Nápady, co s nimi udělat, jak je přetvořit, mi pak samy plynou do hlavy," říká o svém způsobu zpracování oblečení z druhé ruky návrhářka pro Lifee.

Doporučené video: Rozhovor s návrhářkou Janou Horejšovou

Sáhněte po nůžkách nebo vyrazte na nákupy

Neříkáme, že se musíte vydat stejnou cestou, i to je ale jeden ze způsobů, jak přijít k trendy sáčku taktak sahajícímu k pasu. Prostě si pořiďte nějaké z druhé ruky a zastřihněte jej dle svých potřeb a vkusu.

I když se ale na podobné "krejčovské zákroky" necítíte, cesta k trendy krátkému saku vede i jinudy. Tím nejjednodušším způsobem je najít si svého favorita v některé z aktuálních kolekcí běžných značek. Určitě jich tam najdete celou řadu.

Výrazné zlaté náušnice jako trend roku 2024: Modely od 60 korun unosíte k džínám i velké večerní

Ideální kousek na celý rok

A jak pak s takovým krátkým sáčkem naložit v šatníku? Je ideálním kouskem pro vrstvení s oblečením všech ročních období. Jaro a podzim mu jsou snad nakolněny nejvíce, perfektně totiž sedne k jednoduchým tričkům a topům, přes přiléhavé i vzdušné šaty všech délek a s výběrem spodních dílů se taky nemusíte příliš namáhat, sako střihu crop prostě "půjde ke všemu."

Na výběr krátkých sáček, která právě najdete v prodeji, se můžete podívat do fotogalerie.

Související články

2024-04-24T03:22:15Z dg43tfdfdgfd