NAKLíčENý čESNEK DO KOšE V žáDNéM PříPADě NEPATří

Česnek patří odnepaměti ke zdrojům velmi prospěšných a účinných látek, které pomáhají tělu nejen s oslabenou imunitou, ale i vysokým krevním tlakem, vysokou hladinou cholesterolu nebo i při bolestech a zánětlivých stavech. Máte-li tento všelék doma, určitě ho nevyhazujte, a to ani v době, kdy je česnek naklíčený. V té době má česnek více antioxidantů, než si vůbec dokážete představit. Česnek s klíčky je stejně prospěšný jako ten, který je čerstvý.

Naklíčený česnek je extrémně zdravý

Podle průzkumů bylo dokázáno, že se antioxidanty zvyšují přímou úměrou ke zralosti. Čím více je váš česnek naklíčený, tím více antioxidačních schopností může mít. Proto by neměl za žádných okolností skončit v odpadkovém koši. To by byla opravdu velká škoda.

Česnek po naklíčení může mít i po pár dnech antioxidační aktivitu na samém vrcholu. Pokud ho zkonzumujete v syrové podobě, pomůže vám nejen se škodlivými látkami ve vašem těle, ale pomůže chránit i vaše srdce. Při klíčení jsou rostliny citlivé mnohem více na viry i bakterie, proto produkují během klíčení i látky zvané fytoalexiny, které jsou pro škodlivé pouze pro mikroorganismy, pro tělo jsou naopak velmi prospěšné. U rostlin plní funkci pouze vyšší ochrany.

Česnek nechte klíčit 5 dní

Česnek je mnohem účinnější než kdejaké léky. Obsahuje vzácné sloučeniny, na které jsou mikroorganismy či viry příliš krátké. Česnek si můžete naklíčit i vy sami doma. Jak?

Pokud česnek sám po nějaké době nenaklíčí, pomozte procesu klíčení i vy sami. Do neoloupaného a zdravého stroužku česneku zapíchněte nejlépe dvě ostrá párátka. Zanořte ho do vody a vyčkejte několik málo dní na to, až klíčky sami vzejdou. Nemusíte se ani v tuto chvíli obávat, že by česnek ztratil podíl vitamínů či vysoký obsah minerálů. Ba právě naopak, česnek bude v plné síle.

Vždy dejte pozor na dostatek světla a tepla, jinak česnek nevyklíčí. Konzumujte ho nejlépe v syrové podobě, dostane vás do skvělé formy. Napomáhá snižovat cholesterol a pomůže i na hubnutí. Kdo trénuje figuru do plavek, tomu by neměl naklíčený česnek doma rozhodně chybět.

Zdroje informací: https://www.flowee.cz/fit/zdrava-strava/929-nevyhazujte-nakliceny-cesnek-obsahuje-zdrave-antioxidanty

https://styl.instory.cz/2461-nakliceny-cesnek-a-jeho-ucinky-proc-byste-ho-opravdu-nikdy-nemeli-vyhazovat-do-kose.html

Náhledové foto: Pixabay

The post Naklíčený česnek do koše v žádném případě nepatří first appeared on Náš dům.

2024-04-23T11:12:15Z dg43tfdfdgfd