REDAKčNí TIPY NA NEJKRáSNěJší RTěNKY, KTERé DLOUHO VYDRží: NěKTERé KOUPíTE Už ZA NECELOU STOVKU V DROGERII

Rtěnka patří mezi malé nezbytnosti, které se najdou v kosmetické taštičce mnohých z nás. Ať už máte rádi výraznější barvy, nebo upřednostňujete spíše nude odstíny, je důležité vybrat kvalitní rtěnku, která splní vaše požadavky. To znamená nerozmaže se a dlouho vydrží na rtech bez chybičky. Máme pro vás několik tipů na rtěnky, které tyto vlastnosti mají.

Nic nespraví po ránu náladu tak, jako červená nebo jiná výrazná rtěnka na rtech. Z tváře vymaže únavu, nakopne sebevědomí a celý den je z ničeho nic o trochu hezčí. A pokud se výrazným rtěnkám vyhýbáte, věřte, že to vůbec není třeba. Červená na rtech bude totiž sluší všem ženám, jen si musíte zvolit správný odstín a jeho intenzitu. Proto si ji zkoušejte na rtech a hlavně na denním světle.

Jaký odstín rtěnky vám bude slušet?

Abyste vybrala správný odstín rtěnky, zaměřte se na podtón své pleti. Ten můžeme rozdělit do tří základních kategorií: chladný, neutrální a teplý.

Chladný podtón pleti

Pokud je vaše pleť obecně světlejší a na slunci se často spálí, pravděpodobně máte chladný podtón pleti. Poznáte ho i podle růžových, červených či namodralých odstínů na vaší tváři. Pokud se podíváte na žíly na vašem zápěstí, budou mít spíše modrou barvu. Posledním vodítkem je, že vám spíše sluší stříbro či bílé zlato. Chladným typům budou slušet tmavě fialovočervené či modročervené odstíny jako třešeň nebo klidně i švestka, nežli ty do oranžova. Pro nude vzhled rtů zvolte lehce růžový či béžový odstín.

Teplý podtón pleti

Pokud nacházíte na své pleti odstíny žluté či olivové, opalujete se do zlatova a sluší vám zlato, máte teplý podtón pleti. Také se málokdy spálíte a žíly na zápěstí jsou zbarveny spíše do zelené než do modré, bude vám slušet ohnivě červená, cihlově oranžová nebo terakotově hnědá rtěnka. Hodí se k vám i šťavnatý odstín broskve či některé nude odstíny, které korespondují s tónem pleti.

Neutrální podtón pleti

Ve vaší tváři se mísí jak odstíny žluté, tak ale i růžové a sluší vám jak žluté, tak i bílé zlato, a těžko se jednoznačně zařadíte mezi chladné či teplé podtóny pleti? Máte velkou výhodu, co se odstínů rtěnek týče. Budou vám slušet všechny odstíny rtěnek. Obecně se ale dá říct, že světlejší neutrální pleť bude skvěle vypadat v klasické růžové, střední neutrální pleti sedne fialová a tmavá pleť s tímto podtónem zase vynikne v sytě bobulové.

Redakční tipy na krémy proti stárnutí: Vrásky vyhladí i krémy z drogerie, pořídíte je už od 55 Kč

Co potřebuje naše pleť, aby vypadala mladistvě, nebyla mdlá, unavená a plná vrásek? Především pravidelnou péči s ohledem na svůj typ. Známe ty nejlepší ingredience, které můžete v kosmetice proti stárnutí najít a vytipovali jsme pro vás několik krémů, jejichž používáním vzhled své pleti stoprocentně vylepšíte. Které jsou pro vás ty nejvhodnější? To se dozvíte v našem článku a galerii.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Jak správně nanést rtěnku, aby dlouho vydržela

Ani ta nejlepší voděodolná rtěnka dlouho nevydrží na popraskaných rtech se šupinkami. Rty proto pravidelně opečovávejte pomocí kvalitního scrubu nebo domácího peelingu z medu a cukru, díky kterému získáte božsky hladké rty. Na extrémně suché rty alespoň jednou týdně naneste hydratační masku na rty. Aby vám rty zůstaly šťavnaté a hebké, každý den je potřete výživným balzámem. Balzám ale neaplikujte před nanesením rtěnky.

Před nalíčením přetřete rty podkladovou bází, korektorem nebo vrstvičkou make-upu a nechte dokonale vstřebat. Nejen, že prodloužíte trvanlivost rtěnky, ale díky primeru ještě zřetelněji vynikne sytý odstín rtěnky. Zejména menším rtům pomůže orámování konturovací tužkou na rty, která ladí s odstínem rtěnky. Obrysy dokonale rozetřete do ztracena.

Tekutou dlouhotrvající rtěnku nanášejte rychle a ideálně pouze jako jednu velmi tenkou jednolitou vrstvu. Čím silnější vrstvu vytvoříte, o to víc se bude rtěnka drolit a odlupovat. Po aplikaci rtěnky rty k sobě nikdy netiskněte, naopak nechte pootevřená ústa a počkejte, až úplně zaschne.

Pokud chcete použít krémovou rtěnku, nejdříve obvyklými tahy vyplňte rty a ty obtiskněte do ubrousku. Poté naneste druhou vrstvu ťupkáním a pozvolným otáčením rtěnky, aby se pigment dostal do všech záhybů.

Na konec rty přepudrujte transparentním pudrem nebo postříkejte fixačním sprejem.

Související články

2024-05-07T11:31:40Z dg43tfdfdgfd