UMěLEC VYTVáří SOCHY OVOCE A ZELENINY, JAKé JSTE JEšTě NIKDY NEVIDěLI

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi vytváří sochy ovoce a zeleniny, které jsou opravdovými mistrovskými díly.

+ V ikonické ságě ‘Star Wars’ prozrazuje podrobnosti o svém bouřlivém milostném životě v nové autobiografii

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi začal sochařství s potravinami ve svých sedmi letech a dnes je ve svém oboru světovým šampionem, vytvářející sochy, které jsou opravdovými mistrovskými díly. Jeho práce jsou plné složitých detailů a proměňují dýně, brokolice, brambory a další potraviny v čisté umění.

Pro webový magazín Bored Panda Barresi vyprávěl o tom, jak pracuje a jak vytváří své designy s potravinami: “Jídlo vždy bylo pro mě zdrojem inspirace pro jeho všestrannost a emoce, které může vyvolat. Použití jídla jako médií mi umožňuje vytvářet dočasné, ale krásné kusy, které přinášejí lidem radost.”

Pro umělce je důležité porozumět textuře potraviny, aby mohl rozhodnout, co vytvořit; trpělivost a koncentrace jsou také zásadní pro umění sochařství ovoce a zeleniny: “Při přístupu k procesu vytváření složitých soch s potravinami jako jsou avokády, se soustředím na pochopení textury a vlastností ovoce, abych zdůraznil jeho přirozenou krásu. Trpělivost, přesnost a pevná ruka jsou klíčové při vytváření detailních soch.”

Podle Barresiho je okamžik sochařství formou meditace: “Pocit, který mám při tvorbě těchto soch z jídla, je směsí nadšení, koncentrace a spokojenosti. Je to meditační proces, který mi umožňuje úplně se ponořit do uměleckého díla.”

Barresi v současnosti žije v Austrálii, ale říká, že jeho sochy mají silný italský vliv: “Můj vzdělání v Itálii velmi ovlivnilo můj umělecký styl, protože čerpám inspiraci z bohaté kulturní dědictví a uměleckých tradic mé země. Témata, která si vybírám sochařství, často odrážejí témata přírody, krásy a tradice, které jsou významné pro italské umění.”

Zde si můžete prohlédnout některá Barresiho díla, ale pokud chcete zjistit více o jeho práci, stačí se podívat na jeho stránku na Instagramu.

Tento obsah byl vytvořen s pomocí umělé inteligence.

The post Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli appeared first on Instafamosos.

2024-05-08T13:42:12Z dg43tfdfdgfd