ZáZRAčNá HOLčIčKA SHANTI DEVI: POPSALA DOKONALE NEJEN SVůJ MINULý žIVOT, ALE I TEN POSMRTNý

Když bychom nahlédli do náboženských a filozofických knih, narazili bychom hned na několik kapitol pojednávajících o reinkarnaci. Že nejde o pouhý výmysl, má dokazovat příběh mladé dívky jménem Shanti Devi z Dillí v Indii, která ve třicátých letech dvacátého století tvrdila, že reinkarnaci prožila.

Její původní jméno prý bylo Lugdi a zemřela krátce poté, co přivedla na svět syna. Pamatovala si i na veškeré chirurgické zákroky, které během svého krátkého života podstoupila. Nakonec odhalila jméno svého bývalého manžela, včetně jeho adresy. Pak už nic nebránilo tomu, aby došlo k dojemnému setkání.

Krvežízniví Thugové: Indická sekta zavraždila tisíce lidí. Prý tím zabránili soudnému dni

Shantiny vzpomínky

Shanti Devi se narodila 11. prosince 1926 a ničím se nelišila od ostatních miminek. Ve čtyřech letech se však ve své mysli začala toulat po, více než 120 kilometrů, vzdáleném městě Mathura, kde nikdy před tím nebyla. Dokázala si do detailů vybavit obchody i ulice. Začala také mluvit o svém muži, obchodníkovi, jehož jméno odmítala prozradit do svých devíti let. Uvedla jen, že je hodný a na levé tváři má bradavici. A nosí brýle na čtení.

Navzdory neuvěřitelným podrobnostem si Shantini rodiče pochopitelně nejdřív mysleli, že si vše vymýšlí. Přisuzovali to její dětské fantazii. Vážně ji začali brát až po prozrazení manželova jména - Pandit Kedarnath Chaube známý též jako Kedar Nath. Jejich rodinný přítel se rozhodl, že to prošetří na vlastní pěst. Napsal dopis Chaubemu, kde vypsal dívčiny vzpomínky. Pandit mu odepsal, že je velmi překvapený, neboť vše sedí. Oba se však rozhodli, že celou záhadu ještě ověří.

Nejprve byl před Shanti předveden bratranec Pandita. Ihned poznala, že to není on. Po něm do domu vstoupil její manžel a desetiletý syn. Když je Shanti viděla, propukla v pláč. Po vyčerpávajícím několikadenním rozhovoru se rozhodli, že se spolu vydají do Mathury, kde by Shanti naposledy dokázala, že hovoří pravdu. Nešli ale sami, doprovázela je speciální komise pověřená samotným Gándhím, která se o celý případ zajímala.

Neobvyklá cesta ke spiritualitě: Ind Amar Bharati má již 50 let zdviženou pravačku. Uctívá tím boha Šivu a propaguje mír

Návrat plný emocí

Do domu, kde žila se svým mužem, měl dívku dovézt kočí, který neznal cestu. Řídil se jenom jejími pokyny. Neměla s tím sebemenší problém. Navíc si všímala budov, které se od jejího minulého života změnily. Když celá skupina dorazila do jejího bývalého domova, prozradila jim, že má v rohu jedné místnosti ukrytou pokladničku s penězi. Když se odstranilo několik prken, skutečně pod nimi byla malá pokladnička. Bohužel ale prázdná. Kedar Nath se pak přiznal, že ty peníze po manželčině smrti vzal on.

Dále se vydali do domu jejích rodičů. Ještě předtím je dokázala poznat na ulici, v davu padesáti lidí. Brzy však muselo dojít na loučení. Nikdo ale nebyl schopen vysvětlit, jak je něco takového možné. Dívka očividně nelhala.

Příběh hořícího mnicha: V plamenech se octl dvakrát, zbylo po něm jen srdce

Posmrtný život

Spousta lidí touží zjistit, co se děje po smrti. Shanti se se svým posmrtným zážitkem nijak netajila. Když se přiblížila její poslední chvíle, coby ženě Kedara Natha, měla pocit závratě, která ji halila do hluboké tmy. Pak se objevil záblesk světla a spolu s ním čtyři muži oděni do žlutých rouch. Byli velmi bledí a mladí. Dali ji na nosítka a odnesli ke Krišnovi, který jí ukázal záznamy jejích dobrých a špatných skutků. Pak se ocitla na zlatém schodišti, odkud mohla vidět řeku. Byly tam prý i duše, které se třepotaly jako plamen v lampě.

Tento hluboký mystický zážitek ji přiměl prožít dospělost druhého života v tichosti a duchovní oddanosti. Zemřela v roce 1987 ve věku 61 let.

Buddhistický mnich zvolil podivnou cestu k osvícení. Na vlastní gilotině si setnul hlavu

Zdroje informací:Wikipedia.org: Shanti DeviAllthatsinteresting.com: The Mind-Boggling Tale Of Shanti Devi, The Indian Child Who Claimed he Lived Twice

Související články

2024-05-08T14:21:45Z dg43tfdfdgfd